Houtstoken
Alle informatie over Kachels & houtstoken -            van de start tot het eind!
 

Het bekende spreekwoord dat men zich drie keer warmt aan brandhout is bekend. Het is tijd voor kloven! Gelukkig leven we in een modern tijdperk en kan het tegenwoordig stukken gemakkelijker!


Maar het echte werk en gevoel ontstaat natuurlijk met de ouderwetse bijl! Pas wel op, er gebeuren heel wat ongelukken mee elk jaar. En of het altijd even goed is voor de rug mag je je afvragen...


Er zijn echter ook alweer modernere manieren van kloven met een ouderwets tintje. De Logmatic bijvoorbeeld. Onder het instructiefilmpje hebben we er een plaatje van geplaatste.


Een afweging is ook wanneer te kloven: kloven van droog hout gaat makkelijker, maar gekloofd hout droogt beter. Dus een vraag is ook hoeveel haast je hebt bij kloven. Berkenstammetjes kun je beter meteen kloven maar laten zich ook makkelijk kloven.Machinaal aan de slag?

Maar zoals gezegd leven we in een modern tijdperk dus gelukkig zijn er machines voor. Heb je veel te kloven dan zal dat beslist een uitkomst bieden. De machines zijn er in vele soorten en maten. Kloof je vaak dan zal het beslist uit kunnen om een machine aan te schaffen. Maar natuurlijk zijn ze ook te huur!


Voor een machine maakt het natuurlijk weinig uit of het hout nu droog is of niet. Met geweld breekt uiteindelijke elke stam.

Uw link??
Uw link??