Houtstoken
Alle informatie over Kachels & houtstoken -            van de start tot het eind!
 

Houtstoken.info is tot standgekomen doordat ik een liefhebber ben van een houtkachel. Heb je de kachel eenmaal dan komt daar een enorme stroom aan benodigd hout achter aan. Je vind op internet alle informatie die je nodig hebt maar waar zoek je? Ik heb geprobeerd al die informatie te verzamelen en in een eenvoudige weergave te delen met jullie.


Je vind hier alle info die je nodig hebt dan wel de links of filmpjes die je verder helpen. Ik nodig je graag uit om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief en mij te volgen op twitter.


De site is overzichtelijk opgebouwd per onderwerp is er een pagina beschikbaar. Aan de rechterkant tref je algemene informatie aan. Links zie je links en filmpjes.


Wat zijn de voordelen van houtstoken?


In de eerste plaats lekkere stralingswarmte. Heel anders dan de droge CV warmte die we gewend zijn. Een leuk bijkomend voordeel is de besparing die je gaat maken op je gasrekening. In de praktijk zien we dat een houtkachel (eventueel met CV aansluiting) niet continue gestookt wordt. De besparing zal daardoor iets minder kunnen zijn. Wel zien we dat elk uur dat men een houtkachel stookt de stookkosten met minimaal 50% verminderd worden.

Let er dan wel op dat je je thermostaat uitzet. Om op de bovenverdieping het niet heel koud te krijgen is het raadzaam een tweede thermostaat te plaatsen.

Klik op de Editie NL knop voor een filmpje over het houtstoken.
Het milieu!

Niet vergeten je spaart het milieu doordat het CO2 neutraal is. Een boom vergaat vroeg of laat ook. Door het natuurlijk rottingsproces komt er ook een hoeveelheid Co2 vrij. De hoeveelheid is dezelfde wanneer die boom zou opgestookt worden in een houtkachel of open haard.


De Co2 die uitgestoten wordt door het natuurlijk vergaan of door het opstoken van brandhout, wordt uiteindelijk terug opgenomen door de bladeren van de bomen waardoor de boom zuurstof (O2) aanmaakt en ook verder kan groeien.


In feite onstaat hier een evenwichtige natuurlijke cyclus die geen schade brengt aan het milieu.


Update (5-10-13: Blijkbaar zijn er inmiddels andere onderzoeken die aantonen dat ook - de meest authentieke manier van het creeeren van warmte - het stoken van hout, milieu belastend en ongezond is.

Uw link??
Uw link??