Houtstoken
Alle informatie over Kachels & houtstoken -      van de start tot het eind!
 

Bosgrond in eigen beheer


De voordelen van het bezit van bosgrond kent vele voordelen voor de fervente houtstoker. Er is immers - als u zich aan regels houd - altijd volop hout beschikbaar voor uw eigen behoefte. Goedkoper gaat u het niet krijgen.


De voordelen van eigen bos grond zijn legio:


 1. -Het bezit van bosgrond heeft belastingvoordelen;

 2. -Bosgrond is schaars;

 3. -De prijs van bosgrond neemt toe;

 4. -Bosgrond kan flink in waarde stijgen bij bestemmingswijziging;

 5. -Bosgrond levert en bijdrage aan natuurbehoud;

 6. -Bosgrond kan zeker niet failliet, stuk of kapot;

 7. -Bosgrond zorgt voor onspanning, rust en recreatie;

 8. -Bosgrond zorgt voor brandhout!


Op de meeste percelen staat een flinke houtvoorraad. U heeft geen onderhoudsplicht maar mag het bos wel beheren. Dat betekend niet dat u alles mag omzagen. De bomen groeien verder tot ze dik genoeg zijn voor de uw openhaard.


Zie voor meer informatie over bos het document van de Rijksoverheid.De prijzen van bosgrond variëren per regio. Per m2 betaal je tussen de 1,25 en 2,50 euro. Maar je hebt daarna wel “gratis” hout. Een prima investering! Kijk voordat je bosgrond gaat kopen wel zelf op het perceel. Er zijn diverse soort (druk op deze link voor meer info) hout en bedenk wel soort jij wilt hebben.Ondersteuning

Naast bosgrond heb je natuurlijk een kettingzaag nodig. Kies voor de kracht en flexibiliteit van een benzine model. Als je een kettingzaag hebt, zorg dat je deze regelmatig scherp houd, druk op deze link voor meer info!

Uw link??
Uw link??